Zoeken

Securitybeleid Belgische bedrijven moet véél beter

Bijgewerkt: 9 jul 2019

Heel wat Belgische bedrijven maken nog geen gebruik van vaak eenvoudige basistechnologie om hun netwerken, apparaten en data te beveiligen.


In tijden van toenemende digitalisering zijn data en IT-omgeving van cruciaal belang. Geen enkel bedrijf kan cybercrime 100% ontwijken. Uit studies blijkt dat maar liefst 64% van de Belgische bedrijven in het voorbije jaar te kampen heeft gehad met security-issues. Malware komt het vaakst voor in organisaties (ca. 20%). Daarna volgen datadiefstal (ca. 10%), Ddos-aanvallen (ca. 10%), malware op mobiele toestellen (ca. 10 %) en ransomware (ca. 10%).

Zowat 3/4 van de Belgische bedrijven werkt op vandaag met encryptie: het versleutelen van data zodat de cybercrimineel hiermee niets kan aanvangen. Dat betekent dat in ca. 25% van de Belgische bedrijven geen enkele databestand wordt versleuteld.


Daarentegen is de impact van een datalek groot. Heel wat bedrijven trachten datalekken te vermijden door de risico's er op te verkleinen. Maar eenmaal er zich een datalek voordoet, komt het er op aan om het lek zo snel mogelijk te identificeren en het te isoleren (op het netwerk).Lexit heeft cybersecurity specialisten in huis die bedrijven kunnen bijstaan om hun data (beter) te beveiligen en de kans op datalekken tot een minimum te beperken.


Contacteer ons vrijblijvend via info@gdprmasters.com.


Volg ons op https://www.linkedin.com/company/gdpr-masters/?viewAsMember=true 👍


Leonardo da Vincilaan 19A bus 8

1831 Diegem

Korte Gotevlietstraat 9

8000 Brugge

0800 - 62 608

info@lexit.be

  • White LinkedIn Icon
Contacteer ons